måndag 29 oktober 2012

Skapligt dagjävel, vaknade upp och utanför sovrumsfönstret blottade sig ett vinterrike utan dess jävla like like. Fy helvete tänkte jag samtidigt som en enorm ångestfylld känsla spred sig i min kropp. huuuh..

Aja, de är bara å bita i det sura från och med nu.
Var sådär halvseg hela dagen idag å inte haft direkt nån energi alls, så när jag kom hem så var jag inte direkt pepp på att sätta mig å köra ett tufft intervallpass. Men tog mig i kragen utan att tänka tanken att jag skulle avstå utan bara traskade ner i källaren med skorna i ena handen och vattenflaskan i andra.
Så för att komma i mood så körde jag mina favoritintervaller idag.

Intervallerna:
1-2-3-4-4-3-2-1, med lika lång vila som intervallen innan var. 150 i snitt o 188 som max i puls.

Bra känsla trotts dagens seghet.
Nu så ska jag inte göra många knop mera utan lägga mig i soffan, sjunka ned 5-6 tum. Ses!!!

lördag 27 oktober 2012

////
Drog ut vid 11-tiden imorse på en distansrunda. 1 plusgrad i luften, lätt vind från norr och en klarblå himmel. Kan man begära mer? Ja i och för sig, sällskap hade ju gjort träningen 100 gånger roligare, men ingen cyklist så långt ögat nådde. Så man fick gott klara sig själv.

Allt gick hur fint som helst fram till Fredriksberg (55km), temperaturen droppade ner under nollan där i krokarna men det var inga problem idag. Körde vidare ut mot RV26 och stannade vid Laxtjärn (70km) å lätta på blåsan, sen precis runt hörnet på rastplatsen så uppdagas en helvetesbacke utan dess jävla like! Flera kilometer lång och med en lutning som vilken backhoppare som helst drömmer våta drömmar om.
Men den besegrades, så FUCK YOU Laxtjärns hill!!!

Sen kom det backe på backe på backe på baaaaacke! Trodde aldrig dessa skulle ta slut. Ohyggligt sega och dödande, och man sprätter ju ändå på som en gnu, man vill ju inte dra ned snittet.

När jag hade 20 km kvar fick jag ont o höger knä så fick stå en hel del den sista biten men kom hem fräschare än jag trodde. Men stumheten väntade inte länge på sig utan kom som en snyting. Så nu sitter man här lite äcklig o trött.

Jo fick pyspunka med 2 km kvar, lutade mig bakåt på hojjen och gnessa satan sitsta biten. ;)





fredag 26 oktober 2012

////
Är den tiden på året då man nu skulle varit björn eller nått långsovande djur..
Har aldrig varit ett fan av vinterkylan eller snön. Men Öijer har lovat att vända på på det i vinter.
Får se hur det går.

Idag ska jag iallafall ta en vilodag då jag tränat 6 dagar i rad med tuffa intervaller och jobbig tempoträning. Så hoppas på plusgrader imorgon då det blir distansträning uppe i Nås.

Hitta mina nya skor tills i vår. Ett par Northwave Aerator Mirror.


Nu ska jag ut med värmepistolen och tina bilen...

Ha en kungdag....

tisdag 23 oktober 2012

////
Har precis släpat mig (bokstavligen) upp ur träningsrummet efter dödens intervaller. Trodde inte att jag idag skulle fixa högintensiva intervaller med tanke på gårdagens tuffa pass. Men oh yeah, efter första intervallen kändes det att det skulle finnas bra tryck. Så jag gick ut hårt och höll samma intensitet kadens och motstånd under alla sex, eller sju intervallerna.
Maxade på 190 och snittade 154 i puls.
60 minuter av smärta och död. Men är det samtidigt inte jävligt konstigt att man njuter av det och mår så jävla härligt efteråt?!?

Sen så har jag idag varit i kontakt med Jämtlands Cykelfabrik i Östersund för att kolla priser på 2013 års FUJI cyclocross cyklar. Men eftersom dom inte hade prislistan än så skulle dom återkomma snarast. Ska bli spännande.
Är vilt sugen på Altamira CX 1.1, med Oval tubhjul och Sram Red. ;-)

Btw, godisrea på ICA!!!

måndag 22 oktober 2012

////
Lite krispig igår kväll så jag planerade ett lättare rullpass idag. Vilket sket sig redan efter 10 minuter.
Körde som sagt lugnare dom inledande 10 minutrarna, sen ökade jag frekvensen och så även motståndet varje ny minut, detta gjorde jag 6 gånger. Vilade 4 min, körde sen dubbel ökning av motstånd och frekvens varannan minut, detta upprepades 3 gånger. Vilade 4 minuter. Sen körde jag 2 minuter men jättemotstånd ståendes, vilade 2. Upprepade detta 2 ggr. Sedan körde jag några 1-3 minuters intervaller innan jag rullade av.
Idiotiskt jobbigt så jag gruvar mig för morgondagens träning. Men
det ska kämpas!!!


söndag 21 oktober 2012

Tog mig ut i höstrusket idag och körde en distansrunda på 80 kilometer som tog cirkus 3 timmar. 
Körde ut mot Hosjö ovh vidare ut på Hedemoravägen där jag körde fram tills avfarten mot St Skedvi och tog sen vägen mot Torsång, vidare mot Kvarnsveden, Smedsbo och tillbaka till Falun och Knoppen. Det var en frisk och skön runda med några sittande intervaller i ett gäng backar för att träna lite styrka. Körde också ett gäng temporyck på platten också för att få lite puls.
Väl hemma så var jag jävligt frusen om fötterna då jag inte hittade mina regnöverdrag så jag tog ett par vindskyddsöverdrag till skorna istället. Bättre än inget iallafall :)

Men som sagt ruggigt frusen, mest om fötterna, så behövdes något som värmde så jag kokade en Potatis och purjolökssoppa. Perfekt när de e ruggit och kallt.

Knäppte några bilder som ni ser här...


Svider i ögonen efter att jag kört utan glasögon en stund 





GARMIN

För den som gillar data

Snitt och Maxpuls under passet idag

Ha en trevlig söndag....



Efter 2 månaders väntan så har nu nya ramen kommit, lätt värt väntan då den ramen jag skulle få från början inte fanns lagrad i min storlek, så dom skickade då en Limited Edition-ram, black-on-black, vilket gör mig till enda ägaren i Sverige av denna skönhet.
SST 1.0 LTD edt
Så nu är det bara montering kvar, vilket jag började med igår. Fick dit vevpartiet, bromsarna och fram/bakväxeln.




Full Dura Ace så när som på bromsarna som är från superlätta TRP och är av modellen 900.
Då jag e skitdålig på att justera växlarna perfekt så ska grabbarna på Sportson få fixa detta.


Sitter nu å överväger ute eller inneträning idag, men det lutar åt lite racerdistans, trotts 5 plusgrader ute så är det faktiskt lockande att få ut å suga i sig höstluften. Den skadar det nog inte sinnet att det är ruggigt vackert ute i nu så här på hösten..
Återkommer om detta senare idag hur som helst :)



tisdag 16 oktober 2012

////
Kom hem från jobbet och skulle ta fram en ost ur kylen, men märkte att den var så mjuk och varm, kikade på termometern då och såg att det var varmare i kylskåpet än det var köket. Som tur var, eller tur i oturen ska jag säga, så var frysen fortfarande i funktion. För hade den pajat så hade skadan vart värre då jag har mycket kött infryst. Men så de var väl bara att åka och kolla efter ett nytt skåp, och de löste sig overkligt snabbt. Och dom hade det i lager så de va bara att hämta det imorn bitti. KING!!!

Tränade väl igår också, såklart, då var de upplagt för 4 minutare. Fick till 4 stycken högwattare och 3 stycken 2 minutare på slutet. Blev ordentligt jävla slut och nästan skakig i benen.
Och idag var jag på läkarbesök för mina andningsproblem genom näsan och fick då en remiss till en läkare på lasarettet, så en operation verkar inte vara allt för långt borta. Så jag hoppas verkligen att det blir av då jag under tränings/tävlings sammanhang inte kan andas genom näsan för fem öre.

Dagens träning innebar styrka och tempo för min del, körde mage och rygg på Grand samt 10+15+15 minuters tempoträning. Benen kändes ordentligt tjocka och ohärliga dom sista minutrarna.
Så nu ligger jag i halvkoma och tittar på rent bedrövlig fotboll av vårt svenska lag. Tack för mig, hej...

söndag 14 oktober 2012

Då så, då var årets CX cupdeltävlingar i Falun avklarade. Otroligt roligt, mycket sköna cyklister och en härligt supportande publik.
Idag agerade jag förutom fotograf även flaggvakt för att säkerställa cyklisternas säkerhet. En kylig morgon där regnet hängde i luften öppande upp för fina Cross förhållanden. 

I open-klassen som startade vid 11 tiden så briljerade även idag Jonatan Steen som idag tog hem segern..

I Prestigeklassen som startade en timme senare så var det ett laddat gäng om ca 24 cyklister som stod uppradade på startlinjen. Det var ett samlat gäng som höll samman under första varvet, men en bit in på andra hände det saker. Darvell gick då ifrån och Flockhart var inte sen med att svara, men Darvell fick ett antal meter. Efter Flockhart så följde en klunga om ett 10-talcyklister, däribland Henke Öijer.

Allt eftersom loppen fortskred så spreds fältet ut på den snabba och delvis tekniska Falubanan, och i till slut så stod Magnus Darvell Team Kalas som segrare även idag, följd av Micke S Flockhart Team Corratec Sweden, tredje man på mållinjen var Jens Westergren Falu CK.. 
Vår Henrik Öijer Falu CK pumpade in på en 10:e plats idag.
Fulständig lista ser ni HÄR

Hemma från allt ståhej på Lugnet så var det dags för mig att slita lite, så pallrade mig upp på cykeln och körde intervaller i formatet; 6 minuter tunga och 4 minuters lättare, och totalt 60 minuter avverkades.
Sen kom broder och Hanna på middag, då jag hade gjort en Potatis och Purjolökssoppa.

Yngre förmåga stilar på uppvärmningen  



Jone i stor stil, på väg mot helgens 2:a vinst










Prestigeklassen



Robban Ludwig Jens Mange Öijer Simon

Jens Mange Öijer Micke S Simon





Janne J

Pumpen



på väg in p varv 2


Öijer går upp och drar









Simon jagar efter kedjestrul(?)


SMACK cyklist


































Mange har nu dragit ifrån vilket visade sig hålla ända in i mål

Micke Flockhart är Mange i hasorna 


Jens Westergren här på en tredjeplats följd av Ludwig Söderquist




Martin Erikson anför den jagande klungan




Öijer iskall och fokuserad










Simon Galle Team Corratec Sweden



























Martin håller fokus. Har kastat brillorna

Öijer fokuserad på ofokuserad bild

Öijer jagad av Robban Österling


Broder gillar bananer och Facebook


Superklassen igång. Adam Steen går här ut på vänstern och går om




Stark Satan
























Åsa håller undan


Angelica jagar tätt inpå

Lisa Ström Falu Ck jagar Åsa och Angelica 


















Kungen switchade lite kläder och körde även superklassen

























































CRASH








Lisa i hårnålen

Bra tekink löser den här 180 graders böjen utomordentligt 







Bra skägg








Cykla vs Löpa






2 tekniker, en lite mer offensiv

Snyggt

Bra och jävligt fräckt ;)