fredag 30 november 2012

////
Försöker jag bli, och idag så fick jag ett kvitto på att det går framåt.
Körde ett tröskelpass innehållande 3 stycken 10 minuter långa intervaller.
Motståndet var detsamma som jag tidigare i höstas kört 5-6:or på och idag fixade jag 10:or, UTAN problem. Så det kändes gött som satan.
Fortsätt så.



Följer väl på Öijers inlägg om att lista 5 saker som gör mig glad och 5 saker som jag är bra på.

Jag blir glad av: (i icke kronologisk ordning)

  1.  Att cykla/träna
  2. Sommar
  3. Mat
  4. Min familj
  5. Resa
Jag är bra på: (i icke kronologisk ordning)
  1. Att vara disciplinerad
  2. Att laga mat
  3. Att renovera/inreda/bygga
  4. Att Cykla
  5. Att hålla vad jag lovar

Så där, och givetvis som ni förstår så är jag kung på massor av saker men är lite blyg just nu ;) haha.
Och som ni flesta vet/SER så är det vinter och snö nu, och det är det väl bara att acceptera och försöka ge med sig och njuta av att det är vitt nu. Men Öijer har lovat att jag ska få gå i terapi hos honom framöver så jag hoppas på resultat. Sen hoppas jag att Adam Steen har tålamod att ge mig lite tekniktips på längdskidor. Och det på grund av att de var 4-5 år sedan jag stod på skidor......

Nu ska jag glida till jobbet. 

Ha en skön fredag...... 

onsdag 28 november 2012

Fått veta mera om vad jag har för fel i handleden, och om de är bra eller dåligt bet ja inte men det känns positivt för jag har då fått information om hur se skall behandlas. Och komplikationen kallas senskideinflammation och innebär att senan som går mellan underarm-handled-knoge är överansträngd, och det behandlad i första läget med stabiliserande handledslinda och värmande liniment. Så några veckor med denna hjälp så ska de förhoppningsvis läka.
Annars så har jag väl kört mera intervaller idag. Och idag kändes det att de senaste 3 dagarna har varit tuffa så imorgon blir det en vilodag eller möjligen lättare återhämtningsträning ;-)




tisdag 27 november 2012

Veckans prio är att fokusera på mjölksyraträning.
Igår blev det maxstyrka på gymmet följt av 2 st 15 minuter långa syraintervaller med en medelpuls på 174 bpm.. Styrkan innefattade benpress (4 set) vadpress (4 set) benspark (3 set) bålrotation (3 set) step-up på hög bänk (2 set/ben) mage (3 set).

Idag stod åter syratröskelintervaller på schemat, och idag så i form av 4 stycken 8 minuter lång intervaller precis under tröskel.
Alla intervaller gick oerhört bra, och både ben och andning kändes kontrollerad hela tiden. pulsen steg något, ca 5 slag, på sista intervallen. Troligtvis p.g.a att jag var utmattad.
Medelpulsen slutade på 160 bpm idag.

Nu ska jag leta film på Netflix å inte göra många handtag mer....


fredag 23 november 2012

////
Ledig idag å allt, så varför inte lite distansträning?
Jorå så jag dressade upp mig i finaste Falu tröjan och drog ut vid 9:45 tiden. Pissigt väder inledde passet men redan efter 25 minuter så kröp solen fram. Sen gömde den sig av och till hela tiden. Så pass att asfalten aldrig fick tid att torka upp. Så jag blev skitit Satan efter en stund, men va gör väl de, att cykla lortig som ren?
Fick aldrig igång benen riktigt, så hela passet förutom sista milen va vansinnigt slitigt, så tur man tog näsplåstret idag så man kunde andas. Så vill man va king så ska man ha fina ben och NÄSPLÅSTER.
Och anledningen till slitet var väl bl.a att jag hade ständig motvind och lite slitna ben. Och att sista milen gick så bra var väl att jag såg något sött på bordet i mammas butik och att jag fick vinden i ryggen ;)
Fick ihop nästan 100 kilometer så nöjd Satan ändå med dagen.

Nu ska ja försoffa mig resten av kvällen med HBO.
Vad gör du din fredagskväll?















torsdag 22 november 2012

////
Efter att jag alltid kört enervit eller maxim så ska jag från nu testa High5.
Varför? Fått kanonpris. Läst att flera av de bloggare jag följer rekommenderar det varmt så ska testa under en tid nu.

Recension kommer ;)

onsdag 21 november 2012

////
Dax för lite tröskelträning efter jobbet idag.
Värmde 10 minusen körde jag 3 stycken 8 minutersintervaller där jag vilade 4 min mellan varje. Blev ett lite kortare pass än vanligt idag då jag fortfarande inte känt mig absolut på topp. Men efter passet så kändes kroppen ändå fräsch. Snittpulsen hamnade på 157 bpm och Max nåddes vid 185 idag.

Nu så är det endast 1 jobbdag kvar av denna vecka sen så tar jag helg. Och hoppas jag får förbli frisk för då siktar ja på ett distanspass upp till mor&far på fredagen.

Kan rekommendera en film jag precis sett, "Bedragaren" med Richard Gere.

måndag 19 november 2012

////
Startar denna träningsvecka med att träna ben och bålstyrka på Grand, värmde upp med 5 minuter TC, sen 3 set knäböj, 3 set benlyft, 3 ser stående vadpress, 3 set bålrotation, 3 set benspark, 3 set benpress+vadpress.
Mycke tre där... Körde relativt tungt för att kunna få en ökad benstyrka, så kommer varva dessa veckor med tunga / lätta pass.
Sen efter styrkan körde jag 3X10 minuter tröskelintervaller på TC.
Så imorgon kommer jag nog gråta floder innan jag tagit mig ned för trappan hemma. Gruvar mig som fan!

Lämnat in gör idag!! Ska kolla klart på"Looper", sen blir det natta!!!

lördag 17 november 2012

////
Julfest som fan


you've seen it before, i'll give it to you again.. Cippo 4 king!

fredag 16 november 2012

////
Efter att jag hade svårt att somna igår när jag la mig vid 23:30 tiden, så blev det inte bättre ju senare det blev, somnade till slut en kort stund (30-40 min) men vaknade av att jag frös så förbannat mycket att jag inte kunde andas normalt. Har aldrig någonsin frusit/frossat så fruktansvärt mycket någonsin. Gruvade mig länge innan jag tog mig upp för att leta efter en tjock tröja och ullsockorna. När jag sen la mig igen efter att ha tagit 2 st ipren så svällde halsen på mig och det blev otroligt tungandat. Vaknade vid 7:40 och var kallsvettig och yr. Kändes som att något förhoppningsvis lämnade kroppen under natten. Maybe an evil entity.... :)


torsdag 15 november 2012

Efter en jävla massa testande och fumlande med olika designer på bloggen så hittade jag äntligen rätt.
Är ingen expert alls gällande HTML men tycker det blev helt OK. Tyck gärna till,
Och som ni förstår så är det inte 100% klart än men det är på god väg då grunden är lagd.
Kan väl förövning beklaga mig över hur jävla sjuk jag gått å blivit, igår, halsont och allmän sjukdomskänsla i kroppen, idag, fortfarande ont i kroppen men jordens huvudverk och ont i lederna. Öööh, jävla förkylningshelvete!! Nej preparerakroppen ikväll och hoppassa blir frisk till helgen... :)

onsdag 14 november 2012

////

Du behöver:
250 gram smör .
350 gram ekologiskt Jordnötssmör
3 stora msk ekologisk honung (jag använde en vanlig sked)
1 vaniljstång.
1 dl ekologiskt kakako
Blandade nötter.
1 nypa havssalt.

How to:

Smält smöret tillsammans med jordnötssmöret långsamt på svag värme.
Rör om hela tiden annars fastnar det lätt. Blanda ner honungen och se till att även den smälter ihop. Ta av från spisen och blanda ner kakaon och vaniljen.När allt är en jämn smet blandar du i nötterna. Häll i formar eller på en plåt med kanter och strö lite havssalt över innan du ställer in det i frysen. Låt det stå ca 1-2h. Skär i bitar och ät.


Rör ihop:
3 dl haveegryn
1 dl osötad äppeljuice
1 msk rapsolja
Torkad frukt, bär, nötter, cornflakes eller vad du nu känner för att ha i.
(för att göra det sötare, ha i lite sirap)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser och krama ordentligt in vätskan i grynen. Smörj en avlång kakform och häll i blandningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Den ska inte få färg, utan bara torka ihop. Vänd formen uppochner så att kakan lossnar. Skär sedan upp kakan i bitar, så stora som du vill ha dom. Klart!


söndag 11 november 2012

////
Tror de var flera flera månader sen jag gjort så lite som den här helgen. Igår: Ingenting, idag: Ingenting. Har i allafall tränat båda dagarna, inomhus. Hade planerat lite utomhus distans på mtb/grusväg eller landsväg, men det har ju varit så otroligt värdelöst väder så motivationen för utomhuspass har väl inte varit överdrivet liten. Så igår brände jag av ett intervallpass och idag ett distans/kortaredistans på trainer på en bit över 2 timmar, med inslag av ett gäng spurter och backar.
Snittade 155 i puls idag och mixade 180nånting.
Men nu får det räcka för idag. Filmkväll!!

God afton.!!

lördag 10 november 2012

////
Drog mig lite för att cykla ute idag, så bestämde mig för att köra inomhus när jag satt i källaren och fixade med cykeln. Fick bli en riktig högpulsare i 75 minuter, där jag körde som följer:
10 minuter uppvärmning
1 minut absolut MAX
3 minuter på 85%
1 minut på 75%
sen om igen, detta upprepades 11 ggr sen rullade jag av 14 minuter där jag successivt sänkt motståndet och tempot.

Ska strax och hämta broder o Hannis vid tåget som varit på nå hästband i Stockholm. Sen återstår det att se vad som händer ikväll. Köpa ett par tre fyra burkar Philadelphia Marabou kanske ;) hehe.




////
Vid 10-11 tiden från Falun. Landsväg.
Messa! 070-6666922

Godnatt!

torsdag 8 november 2012

////
Ja de lät ju bra i rubriken, så tolka de som ni vill. Haha.
Nej jag syftar faktiskt på mitt träningsupplägg fram till årsskiftet. Och från att ha krånglat med dom mest invecklade modellerna så bestämde jag mig för att trycka på delete på de modellerna och börja om. Gjorde det på enklast möjliga sätt; satt upp ett 2 veckors rullande lätt vs tungt, och skrev ned nyckelpass som jag sen fördelade efter bästa förmåga. Och det blev bättre än väntat. Så slutsatsen av det var helt enkelt att inte krångla till det för mycket för att det är lätt att man så fastnar i det invecklade mönstret.

Sen så har man väl tränar idag, och idag smiskade jag till med "favoritintervallerna", alltså 1-1-2-2-3-3-4-4-4-4-3-3-2-2-1-1, vilt jobbigt och trött Satan framförallt låren, fick småkramp i vaderna på nedvarvningen.

Hittade Philadelphia Marabou på icA, äntligen. Å jävlar vilken succé!!
Sen i helgen blir det brödbak. Det vore nått för Öijer!
(Vörtbröd)

söndag 4 november 2012

Efter gårdagens enorma intag av C-vitamin och andra produkter i syfte att motverka och bota förkylningen så kan jag nästan säga att jag är frisk idag, endast lite irritation i bröstet kvar så imorgon ska man nog vara 100%.
Receptet (för mig iallafall) är att under pågående eller före en förkylning överdosera vitamin C samt vatten, det har alltid fungerat på mig så det kan ju vara värt att testa. Nu är väl detta inget som ger något niobelpris utan kanske för vissa till och med är självklart.

Annars så är det jobb för min del idag, 4 timmar, sen ska mamma firas då hon fyllt år. Så det blir nog troligt ett besök hos dom tills imorgonkväll då jag e ledig imorgon. Det passar för övrigt bra då målaren dyker upp och gör klart det sista. Så det är lika bra han för röja å lira ifred!

Eftersom det på söndagar är nästintill totalt mörker på stan, så sitter jag här och försöker fundera ut någon form av plan för träningen säsongen 2013, men just nu så står det helt stilla. Så är det någon som kan bistå med någon form av hjälp till detta. PM:a, maila eller kommentera! All hjälp är jag ytterst tacksam för!!

mail: jonatan.stark@yahoo.se

Ha en awesome Söndag :)

lördag 3 november 2012

////
Eftersom vintern är här så kommer en hel del tid tillbringas källaren. Och visst jag har ju trainer osv, men skulle behöva en wattbaserad Monark typ 828E. Och skulle helst inte vilja punga ut 15000 för en ny.
Välkommen med tips och gåvor. :)


torsdag 1 november 2012

////
Efter att jag känt mig lite småhängig hela dagen. Ända sen jag vaknade imorse har jag känt av lite hals och bröst, men tog mig ned i källaren och klättrade upp på cykeln och jag kände mig väl lite seg i början av passet, men jag gick ut lugnt och stegrade sedan intensiteten efterhand. Och jag kunde öka intensiteten hela tiden ända fram till den 9-10 intervallen då började kraften ta slut i benen.
Skapligt nöjd med dagens prestation då jag iallafall blev trött satan.

Fick som sagt til 10 stycken 1 minutersintevaller med mycket högt motstånd, sittandes. För att träna upp styrkan i benen vid hög intensitet.


////
Bli inte sjuk nu kroppjävel! Har 5 kollegor varav 4 går å hostar å snörvlar. 2 är också hemma i feber, men jag har hittills klarat mig. Så får se vad som händer på cykeln ikväll :) tänker inte köra några maxpulsare utan möjligen lite backe.
Återstår att se!

Har förresten en målare/hantverkare hemma nu som ska renovera mitt vardagsrum. Ska bli så jävla skönt att äntligen få det gjort. För då är hela lägenheten helt renoverad. Inte för att det såg ut som skit innan i det rummet utan mest för att det var strukturtapet som inte gick att tapetsera på o så massa hål efter skruv o plugg. Så nu så!