torsdag 30 oktober 2014

////
Slog väl till med att köpa en styrstam med justeringsmöjlighet till monarken här om dagen. Då den här jäveln varit så förbannat dyr så kom jag över ett exemplar till en OK slant. Helt ny givetvis.

Så nu ska jag nog få till en finare sittställning än tidigare ;)

På träningsfronten har jag som tidigare nämnt varit hos sjukgymnast, som tipsade om styrkeövningar jag ska göra i vinter, och jag har bränt av ett par pass på det programmet med mycket bra känsla=ingen smärta. Men med en jävulsk träningsvärk dagarna efter ;)

Då det skilde 1,5-2 cm runt vänster/höger lår så kan man ju förstå att mitt "onda" knä/ben fått slita ont.
#MTB2015 #LVG2015 :)

tisdag 28 oktober 2014

Det har varit smått nervösa dagar den senaste veckan. Anledningen till detta är att jag kommit igång med träningen igen och nästan gått och väntat på när knät ska börja göra ont igen. Så med 3 monark-pass och 1 gympass så kan jag bara konstatera att JAG KÄNNER INGENTING😃😃. 
Helt underbart, men nu gäller det att skynda långsamt, inte stressa utan ta det easy och fokusera.

Besökte sjukgymnast Djurback i söndags som kunde ge en drös med tips på hur jag skall göra för att bygga upp stabiliteten i knät för att förebygga framtida skador och såklart ge mig lite större kanoner :)




Hörs!!!

lördag 18 oktober 2014

////

PEfter en tid borta från sadeln så kunde jag igår kliva upp på monarken, och efter en mycket lyckad operation så kunde jag med rekommendation från min läkare börja cykla, vilket skulle vara bra för återhämtningen och rörligheten i knäleden.
Körde ett kortare pass (20min) och allt kändes otroligt bra, ingen smärta, det var över 12 månader sen jag kunde cykla smärtfritt. :-)




söndag 12 oktober 2014

////
Hej mina vänner.

Fem dagar efter operationen så är jag fortfarande riktigt stel i knäleden, och värst är det på morgnarna, men efter att jag aktiverat benen så går det genast bättre. Och framstegen blir större för varje dag. Så till nästa vecka ska jag nog kunna börja rulla på Monarken lite, men till dess får jag hålla till godo med detta:



Sen tänkte jag inhandla en till lampa för diverse mörkercykling i vinter.
Denna från Prestandabelysning.se.
Verkar vara riktigt bra och prisvärd, samt fäste för hjälm och styre.



Och en annan sak, för er som inte visste det redan så kommer jag att efter sju år på Telia att sluta för att helt byta branch och börja inom bilförsäljning istället.

På:

Hej svejs!



torsdag 9 oktober 2014

////
Så där, då var det överstökat.

Innan operationen var jag mest rädd för att läkaren inte skulle hitta något i knät som var fel.
Men så var inte fallet, han hittade små broskbitar som låg löst inne i knät och som var orsaken till att jag haft kommande och gående smärta. Men nu är allt rent och fint. 
Så med viss stelhet och svullnad så känns det ändå otroligt bra.
7 dagars enklare rehab som innehåller lite stabilitetsövningar samt rörlighetsträning så kan jag sätta mig på monarken och börja sakteliga träna igen.

Annars så har jag en köpare på min FUJI SST. Och därmed dags för uppgradering.
Siktet är inställt på en DI2 utrustad hoj. Har en på lut, men återkommer senare :)

Ikväll bär det av till Leksand på lite hockey.