onsdag 14 november 2012

////

Recept på Bars


Du behöver:
250 gram smör .
350 gram ekologiskt Jordnötssmör
3 stora msk ekologisk honung (jag använde en vanlig sked)
1 vaniljstång.
1 dl ekologiskt kakako
Blandade nötter.
1 nypa havssalt.

How to:

Smält smöret tillsammans med jordnötssmöret långsamt på svag värme.
Rör om hela tiden annars fastnar det lätt. Blanda ner honungen och se till att även den smälter ihop. Ta av från spisen och blanda ner kakaon och vaniljen.När allt är en jämn smet blandar du i nötterna. Häll i formar eller på en plåt med kanter och strö lite havssalt över innan du ställer in det i frysen. Låt det stå ca 1-2h. Skär i bitar och ät.


Rör ihop:
3 dl haveegryn
1 dl osötad äppeljuice
1 msk rapsolja
Torkad frukt, bär, nötter, cornflakes eller vad du nu känner för att ha i.
(för att göra det sötare, ha i lite sirap)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser och krama ordentligt in vätskan i grynen. Smörj en avlång kakform och häll i blandningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Den ska inte få färg, utan bara torka ihop. Vänd formen uppochner så att kakan lossnar. Skär sedan upp kakan i bitar, så stora som du vill ha dom. Klart!


0 Reactions to this post

Add Comment

    Skicka en kommentar