tisdag 22 januari 2013

////

Köpt en Monark, bakat +ANNAT

Äntligen äntligen äntligen, det kommer ta min träning och mina resultat till en ny nivå. Då detta underbara instrument gör det möjligt att planera och utvecklas mer effektivt. Och på så vis även kunna se hur formkurvan pekar. Plus att träningen inne kommer vara 1000fallt mer motiverade.
Så till helgen så parkeras en 828 Strip hemma hos mig. Och eftersom det är "Strip" modellen så medföljer inte: vevparti, vevlager, styre, sadel, kedja. Men detta beställde jag idag från CRC.
Sen så har bakat även idag, (bra tidsfördriv när man e sjuk). Idag blev det kraftmüsli och fröknäcke.

RECEPT:

Müsli-
*100g hasselnötter
*100g valnötter
*100g mandlar
*5dl havregryn
*2dl russin
*1dl solroskärnor
*1dl riven kokos
*1/2dl hela linfrön
*flytande honung

Hur-
Blanda alla ingredienser förutom kokos, linfrön och honungen direkt i en djup teflonpanna på hör värme. Tillsätt honung när det börjat få lite, lite färg. Rör om hela tiden nu någon minut bara. Det skall INTE brännas. Ta av plattan och tillsätt kokos och linfrön. Låt svalna!

Fröknäcke-
*2dl mandelmjöl
*2dl kokande vatten
*1dl solroskärnor
*1dl linfrön
*1/2 dl olivolja
*1msk mortlad fänkål
*havssalt

Hur-
Blanda alla ingredienser utom saltet i en bunke. Smeta ut "degen" på en plåt med bakplåtspapper på, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå "degen", kavla sedan ut allt så plåten täcks helt och så det blir en tunn deg. Översta bakplåtspapperet gör att det är lätt att kavla på degen. Detta tas dock bort innan gräddning. Strö havssalt ovanpå allt innan det sätta in i ugnen. 45 minuter i ugnens mitt. Låt svalna!

Testa!

0 Reactions to this post

Add Comment

    Skicka en kommentar