Testade mina bagarskills idag och gjorde ett asgott bröd på bl.a filmjölk. Och jag lovar, det är så jävulskt gott så ni kommer få igång på det..
RECEPT:
5 dl vetemjöl
3dl grahams
4 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
0,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
0,5 dl solroskärnor
1 dl russin
1 lit filmjölk
2 dl mörk sirap
Smöra formarna, strö i rågkross, blanda alla torra ingr noga, häll på filen och sirapen och blanda till en lös och klibbig smet.
Grädda i nedre delen av ugnen i knappt 2 h på 175 c.
Tips! Täck brödet med alufolie efter en stund i ugnen. Ca 20-30 min!
Sen har ja väl tränat också, kört 5 stycken fyror på massa jävla watt kändes det som ;)
Hur som helst så kändes det förbannat bra och det var inga problem att hålla en hög kadens trotts högt motstånd. Det är ju lite svårt att få exakta watt siffror utan mätare men växel/kadens/motstånd så går det att få cirka siffror..
Nu räcker de för idag. Testa brödet. BTW så kan ni addera andra fröer eller nötter och torkade frukter... Om ni vil..
/J
Jag har slutat att äta godis!
-
Hej på dig!
Så kul att du hittat hit. Bilderna ovan är från förra tisdagen då vi
fortfarande hade snö. Jag var ute på ett kortare zon 2-pass bara för...



0 Reactions to this post
Add CommentSkicka en kommentar